Inschrijving op DSM-ING 21,5%* geopend - Wilgenhaege

Inschrijving op DSM-ING 21,5%* geopend

Heeft u een vraag?
Neem contact op

Inschrijving op DSM-ING 21,5%* geopend

De inschrijving op het nieuwe beleggingsproduct DSM-ING 21,5%*, met als onderliggende waarden de aandelen Koninklijke DSM N.V. (DSM) en ING Groep N.V. (ING), is geopend. Schrijf in voor vrijdag 31 maart 2023 15.00 uur. Er geldt een minimale inleg van 10.000 euro.

Hoe werkt DSM-ING 21,5%?

U bent op zoek naar een hoog rendement maar u wilt niet te veel risico lopen. De DSM-ING 21,5% heeft als doel een hoge rente uit te keren op een van de vijf, jaarlijkse peildata. DSM-ING 21,5% keert deze rente uit en wordt vervroegd afgelost op het moment dat op één van de vijf, jaarlijkse peildata beide aandelen (DSM en ING) op of boven de Startwaarden staan. U krijgt dan 100% van uw nominale inleg terug én een rente-uitkering. Die kan 21,5%, 43%, 64,5%, 86% of 107,5% zijn. Indien een of beide aandelen DSM en ING onder de Startwaarden noteren zijn er verschillende scenario’s. De scenario’s met concrete voorbeelden staan beschreven in de brochure. DSM-ING 21,5% wordt uitgegeven door Van Lanschot Kempen N.V. en heeft een looptijd van maximaal vijf jaar.

Wilt u de informatie liever per e-mail toegestuurd krijgen?

DSM-ING 21,5% is een autocallable beleggingsproduct.
Wilt u meer weten over de werking van dit type beleggingsproduct?

Wat maakt DSM-ING 21,5%* interessant voor u?

  • Geeft kans op een aantrekkelijke rente-uitkering
  • Geeft bescherming tegen 30% koersdaling van de onderliggende waarden
  • Heeft een looptijd van minimaal één tot maximaal vijf jaar
  • Is tussentijds verhandelbaar

Wat is het risico van DSM-ING 21,5%?

  • Uw visie komt niet uit dat de onderliggende waarden op of boven de Startwaarden zullen staan op één van de vijf, jaarlijkse peildata
  • Koersrisico op uw gehele inleg
  • Kredietrisico op Van Lanschot Kempen N.V. gedurende de looptijd

* DSM-ING 21,5% is een beleggingsproduct. Dit beleggingsproduct wordt aangeboden zonder advies. Wilgenhaege verleent daarom geen beleggingsadvies. Alle kenmerken en eventuele risico’s staan beschreven in de brochure en het prospectus, hieronder te downloaden.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk hier de brochure

Wilt u de brochure liever per e-mail of per post ontvangen?

Inschrijven?

U kunt inschrijven tot uiterlijk vrijdag 31 maart 2023 15.00 uur. Inschrijven kan uitsluitend via Wilgenhaege Capital Markets B.V. U kunt hiervoor op de button “Inschrijven” klikken; u vult uw gegevens in en wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om de benodigde documenten met u in te vullen.

Heeft u nog geen beleggingsrekening bij Wilgenhaege?

Dit beleggingsproduct wordt aangeboden zonder advies. Voordat u tot een belegging overgaat, dient u zelf na te gaan of uw beleggingsprofiel aansluit bij de kernmerken van het product of eventueel uw eigen adviseur te raadplegen.

Veelgestelde vragen?

Een gestructureerd product is samengesteld uit verschillende beleggingsinstrumenten. Vaak is het een combinatie van obligaties en opties. Met de optie wordt de kans op een resultaat nagestreefd. Dit resultaat is vaak voorwaardelijk. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat de koers van een bepaald aandeel of de stand van een bepaalde index op of boven een bepaald niveau staat. Doordat het resultaat voorwaardelijk is kan er een relatief hoge beloning tegenover staan.

De gestructureerde producten zijn dagelijks op continue basis verhandelbaar, maar lenen zich minder voor actieve handel. U kunt, onder normale beursomstandigheden, desgewenst verkopen gedurende de looptijd. U verkoopt terug aan de uitgevende bank.

Gestructureerde producten hebben een bepaalde looptijd en specifieke kenmerken die van tevoren bekend zijn en in principe niet veranderen gedurende deze looptijd. U heeft als belegger op basis van deze kenmerken de aankoopbeslissing genomen.

Ontvang €200,- korting op de aankoopkosten

Koopt u de DSM-ING 21,5% en brengt u ons in contact met een kennis of zakenrelatie die ook inschrijft op de DSM-ING 21,5%, dan ontvangt u een korting van 200,- euro op de aankoopkosten voor elke kennis of zakenrelatie die u heeft aangebracht.

Een nieuwe beleggingsrekening openen bij Wilgenhaege.

Voor het aankopen van de beleggingsproducten via Wilgenhaege dient er op uw naam of op naam van uw onderneming een beleggingsrekening geopend te worden bij Saxo Bank (Binck Bank). De aanvraag van deze rekening loopt via Wilgenhaege.

Neem contact op met een van onze beleggingsspecialisten. 

Inschrijven?

Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om de benodigde documenten met u in te vullen.

Heeft u nog vragen? Stel hier uw vraag.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u alle informatie per e-mail ontvangen?

DSM heeft de afgelopen jaren de activiteiten in industriële materialen verkocht en heeft zich volledig gericht op stabielere voeding- en verzorgingsmarkt. De vorig jaar aangekondigde fusie met het Zwitserse Firmenich is in de laatste fase van voltooiing. De combinatie brengt twee cultureel op elkaar afgestemde en iconische bedrijven samen met een focus op innovatie. Met de fusie ontstaat een leidende speler op het gebied van ingrediënten voor voedings-, welzijns-, en schoonheidsproducten. De nieuwe combinatie bestaat uit de volgende divisies: Animal Nutrition & Health (29%), Perfumery & Beauty (28%), Food & Beverage /Taste & Beyond (24%) en Health, Nutrition & Care (19%).

Gezondheid en duurzaamheid
Consumenten stellen bij voedings- en verzorgingsproducten steeds hogere eisen in termen van gezondheids- en duurzaamheidsaspecten. Met het hoge R&D budget, de grote patentportefeuille en het brede assortiment aan ingrediënten is DSM goed gepositioneerd om met innovatieve, complexe en oplossingsgerichte producten in te spelen op deze marktontwikkeling. DSM biedt fabrikanten van consumentenproducten een unieke oplossing die bepalend is voor smaak, textuur en voedingswaarde van het eindproduct. Voor klanten heeft dit een hoge toegevoegde waarde en dit stelt DSM in staat om relatief hoge marges vallen te behalen. De fusie zal ook aanzienlijke synergievoordelen opleveren. Het management verwacht dat de EBITDA-marge door de hogere toegevoegde waarde en de synergievoordelen op termijn zal stijgen van 20% naar 22-23%. De omzetgroei zal naar verwachting versnellen richting 5-7%.

One-stop-shop
DSM beschikt over een brede kennis op het gebied van biotechnologie die de basis vormt voor de ontwikkeling van functionele ingrediënten (enzymen, gist, proteïnen) voor voeding- en verzorgingsproducten. Met innovatieve ontwikkelingen speelt het bedrijf in op de vraag naar gezondere en smaakvolle voedingsproducten met minder ongezonde stoffen zoals zout, vet en suiker en meer gezonde stoffen zoals vitamines en probiotica. Daarmee is DSM ook goed gepositioneerd in de sterk groeiende categorie van functionele voedingsproducten voor segmenten zoal voeding tijdens zwangerschap, voor pasgeborenen en medische voeding. Firmenich heeft een sterke marktpositie in geur- en smaakstoffen, veelal met een natuurlijke bron. Het beschikt hiervoor over een uitgebreid netwerk aan toeleveranciers die specifieke botanische gewassen verbouwen. Met de combinatie van DSM en Firmenich ontstaat voor producenten van voedingsmiddelen en verzorgingsproducten een one-stop-shop die klantgerichte oplossingen kan bieden die functionaliteit, geur en smaak combineren.

ING
ING is een Nederlandse bank die wereldwijd actief is 40 landen, maar sterk gericht is op Europa. ING behoort in de Benelux tot de marktleiders in een sterk geconcentreerde markt, terwijl ze in landen als Duitsland, Italië en Spanje als uitdager fungeren. Via ING Direct penetreren ze in deze markten als pure online bank zonder kantorennetwerk. Ook zijn ze actief in groeimarkten, zoals Polen en Roemenië. ING bestaat uit 2 divisies: retail banking en wholesale banking. Retail banking richt zich met name op particuliere klanten en kleine ondernemingen en biedt diensten aan op het gebied van betalen, sparen, beleggen, hypotheken, lenen, verzekeren en pensioenen. Bij ING ligt de focus met name op de groei primaire klanten: klanten die meer dan één product bij ING afnemen. Eind 2022 had ING 14,6 miljoen primaire klanten en de doelstelling is  een groei naar meer dan 17 miljoen in 2025. Met name buiten Benelux liggen hier nog veel kansen. Tegelijkertijd heeft ING het productassortiment verbreed, waardoor meer cross-sellingsmogelijkheden ontstaan, onder andere via een deal met verzekeraar AXA. De wholesale banking richt zich met name op grote ondernemingen, andere financiële instellingen en overheden van over de hele wereld en biedt diensten aan op het gebied van financiering, kapitaalmarkten, export, werkkapitaaloplossingen, treasury en corporate finance.

ING verdient met name geld door meer rente te ontvangen op de uitstaande leningen (zoals bijvoorbeeld via hypotheken of bedrijfsfinanciering) dan dat ze moeten betalen op hun eigen financiering (zoals spaargeld); het verschil hiertussen wordt de rentemarge genoemd. In 2022 was de rentemarge 1,34%. Nu de kapitaalmarktrentes weer zijn opgelopen, terwijl de spaarrentes amper worden verhoogd, zijn de vooruitzichten voor een sterke rentemarge gunstig. Naast de ontwikkeling van de rentemarge is ook de groei van het leningenboek een belangrijke factor. In totaal had ING eind 2022 zo’n 785 miljard euro aan leningen uitstaan. Hiervan is 521 miljard euro (ofwel 66%) via retail banking verstrekt, met name in Nederland, Duitsland en België (totaal 80%). Het grootste deel hiervan zijn hypotheken (63%) en krediet aan het MKB (19%). De rentemarge is bij ING ongeveer 75% van het onderliggend resultaat en was eind 2022 13,1 miljard. Naast de rentemarge zijn de commissieopbrengsten belangrijk (20% van het resultaat). Dit zijn opbrengsten die ING ontvangt op diensten zoals een betalingspakket, advies kosten bij het verstrekken van een hypotheek of het bij het begeleiden van ondernemingen met emissies, fusies en overnameactiviteiten. ING heeft als doel om de inkomsten uit commissies te vergroten (doelstellig is 5%-10% jaarlijkse groei), omdat daar weinig kapitaal tegenover hoeft te staan. Over heel 2022 bedroegen de inkomsten 18,5 miljard euro, een stijging van 5,5%. ING heeft een doelstelling om dit jaarlijkse met 4%-5% te laten groeien.

Tegenover deze opbrengsten staan ook kosten. De belangrijkste operationele kosten zijn personeel, reguleringskosten en kantorennetwerk. Deze operationele kosten, gezamenlijk afgezet tegen de eerdergenoemde opbrengsten, wordt ook wel cost tot income genoemd. Dit is een belangrijke maatstaf om de efficiency van banken te meten. Bij ING was dit in 2022 60,3%. Voor komend jaar verwacht ING een verbetering naar 55%-56%. ING heeft als doelstelling om dit in 2025 terug te brengen naar 50%-52%. Naast de focus op meer groei, moet aan de kostenkant bespaard worden om deze maatstaf te verbeteren. ING krimpt daarom het kantorennetwerk in, omdat steeds meer bankdiensten digitaal kunnen en klanten minder beroep doen op het dure kantorennetwerk. Ook de reguleringskosten zullen afnemen. ING wil vooroplopen op het gebied van digitalisering en frictieloos bankieren. Naast de operationele kosten zijn ook de voorzieningen die ING moet nemen op slechte leningen (non performing loans) een belangrijke kostenpost. In 2022 bedroeg dit 29 basispunten over de totale uitstaande leningen. Ten opzichte van veel andere banken is dat laag, terwijl ING historisch gezien op 25 basispunten zit. Dit geeft aan dat de economieën waarin ING exposure heeft relatief sterk zijn en dat de kwaliteit van het leningenboek relatief hoog is.

Een andere belangrijke efficiency maatstaf is de het rendement op het eigen vermogen. Dat was in 2022 bij ING vrij laag (7,2%). Dat komt m.n. door de oorlog in Oekraïne, waar ING afschrijvingen moest doen. Voor komende jaren wordt een ratio van 10%-12% verwacht en daarmee scoort ING duidelijk hoger dan gemiddeld. Naast deze operationele maatstaven is de solvabiliteit een belangrijk kengetal. ING had eind 2022 een tier 1 ratio van 14,5%. Hiermee zitten ze in de kopgroep van West-Europese banken. Dat is ruim boven de norm en de eigen doelstelling (12,5%). Sinds de Grote Financiële Crisis in 2009, heeft ING de solvency ratio sterk verbeterd en is daardoor beter bestand tegen economisch lastige tijden. De sterke solvabiliteit in combinatie met de stabiele operationele performance zorgt ervoor dat ING een hoog en progressief dividend kan uitkeren en ruimte is voor een aandeleninkoopprogramma.

ING is een van de best presterende Europese banken als we kijken naar de koersontwikkeling in de sinds 2010 met een gemiddeld jaarlijks totaalrendement van 7,5%. Belangrijke verklaringen hiervoor is dat ze relatief goed scoren op groei en kwaliteit van het leningenboek en het aantal primaire klanten, waardoor cross-sellingsmogelijkheden ontstaan, lage afschrijving op slechte leningen, lage cost income ratio en het rendement op eigen vermogen.

Belangrijke informatie

*DSM-ING 21,5% is een beleggingsproduct met een hoog risico. U dient het prospectus goed te lezen om de potentiële risico’s en voordelen in verband met de beslissing om in dit beleggingsproduct te beleggen volledig te begrijpen. De goedkeuring van het prospectus door de bevoegde autoriteit is geen aanprijzing van het aangeboden beleggingsproduct. De waarde van DSM-ING 21,5% kan fluctueren. U dient uw beslissing om te beleggen in DSM-ING 21,5% uitsluitend te nemen op basis van het prospectus, de supplementen bij het prospectus, het essentiële informatiedocument en de definitieve voorwaarden (Final Terms) van DSM-ING 21,5%. Deze documenten zijn beschikbaar op deze pagina.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. U kunt uw volledige inleg verliezen.

Wilgenhaege Capital Markets B.V. staat geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam en beschikt over een vergunning op grond van artikel 2:96 Wet op het financieel toezicht.