Beleggingsadviseur Leo Janse - Wilgenhaege

Beleggingsadviseur Leo Janse

Heeft u een vraag?
Neem contact op

‘persoonlijke aandacht voor de klant en kennis van zaken zijn voorwaardelijk voor resultaat’  

Ik werk al sinds 2006 bij Wilgenhaege als beleggingsadviseur, dus zo’n vijftien jaar. Ik vind het geweldig werk om te doen. Ik ben bij al mijn cliënten benieuwd wat hun financiële afwegingen zijn en ik beleef er plezier aan om ze zo goed mogelijk te informeren en te begeleiden. Ik vind het mooi als we kunnen laten zien waar we voor staan. 

De wijze van begeleiden is voor iedereen anders, maar er is ook een constante. Onze relaties beleggen of investeren hun vermogen voor de lange termijn, en dat betekent dat je informatie en begeleiding gericht moet geven. Men moet op de hoogte zijn van alle mogelijkheden, op de beurs en buiten de beurs om, op het behalen van rendement met de daarbij behorende risico’s, zeker in deze tijd van negatieve spaarrentes.

Ik werk al sinds 2006 bij Wilgenhaege als beleggingsadviseur, dus zo’n vijftien jaar. Ik vind het geweldig werk om te doen. Ik ben bij al mijn cliënten benieuwd wat hun financiële afwegingen zijn en ik beleef er plezier aan om ze zo goed mogelijk te informeren en te begeleiden. Ik vind het mooi als we kunnen laten zien waar we voor staan.

De wijze van begeleiden is voor iedereen anders, maar er is ook een constante. Onze relaties beleggen of investeren hun vermogen voor de lange termijn, en dat betekent dat je informatie en begeleiding gericht moet geven. Men moet op de hoogte zijn van alle mogelijkheden, op de beurs en buiten de beurs om, op het behalen van rendement met de daarbij behorende risico’s, zeker in deze tijd van negatieve spaarrentes.

'We hebben oog voor de toekomstige marktontwikkelingen
en dat levert natuurlijk resultaat op'

Wat Wilgenhaege anders maakt dan andere vermogensbeheerders, is het feit dat we een eigen researchafdeling hebben. Onze onderzoekers kijken naar het heden en vooruit: ze gaan uit van reële waarden op hoe bedrijven nu presteren en hoe dat over een paar jaar zal zijn. We hebben oog voor de toekomstige marktontwikkelingen en dat levert natuurlijk resultaat op. 

Dit betekent in de praktijk dat je bij ons als klant niet met een aantal indexfondsen wordt afgescheept, maar dat we maatwerk leveren. Iets wat precies bij jou past. Moet je nu al leven van je vermogen, dan vraagt dat om een andere strategie dan als dat pas over tien of twintig jaar het geval is. Maar in alle gevallen zijn persoonlijke aandacht voor de klant en kennis van zaken voorwaardelijk voor resultaat. 

Wat Wilgenhaege anders maakt dan andere vermogensbeheerders, is het feit dat we een eigen researchafdeling hebben. Onze onderzoekers kijken naar het heden en vooruit: ze gaan uit van reële waarden op hoe bedrijven nu presteren en hoe dat over een paar jaar zal zijn. We hebben oog voor de toekomstige marktontwikkelingen en dat levert natuurlijk resultaat op. 

Dit betekent in de praktijk dat je bij ons als klant niet met een aantal indexfondsen wordt afgescheept, maar dat we maatwerk leveren. Iets wat precies bij jou past. Moet je nu al leven van je vermogen, dan vraagt dat om een andere strategie dan als dat pas over tien of twintig jaar het geval is. Maar in alle gevallen zijn persoonlijke aandacht voor de klant en kennis van zaken voorwaardelijk voor resultaat. 

Wat mij bevalt aan het werken bij Wilgenhaege, is het investeren in een langdurige relatie. Veel van onze relaties maak ik al jaren mee. Ik ken ze door en door, ik weet wat hun situatie is, ik ben op de hoogte van hun visie en hun wensen. In het verleden heb ik een tijd bij een grotere financiële instelling gewerkt, en daar waren de klanten echt een nummer. Ik wist al snel: dat is niets voor mij. Bij Wilgenhaege ben ik veel beter op mijn plaats.

Ook in mijn vrije tijd houd ik ervan om dingen met aandacht te doen en te investeren in de lange termijn. Ik heb bijvoorbeeld nog steeds mijn eerste auto, een Opel Kadett uit 1974. Ik heb die auto eigenhandig uit elkaar gehaald, schroefje voor schroefje, en weer in elkaar gezet en prachtig gespoten. Een juweeltje om naar te kijken. Je kunt natuurlijk ook een mooie auto uit de showroom halen, maar dit is iets bijzonders, iets unieks. En daar houd ik van.’

Wat mij bevalt aan het werken bij Wilgenhaege, is het investeren in een langdurige relatie. Veel van onze relaties maak ik al jaren mee. Ik ken ze door en door, ik weet wat hun situatie is, ik ben op de hoogte van hun visie en hun wensen. In het verleden heb ik een tijd bij een grotere financiële instelling gewerkt, en daar waren de klanten echt een nummer. Ik wist al snel: dat is niets voor mij. Bij Wilgenhaege ben ik veel beter op mijn plaats.

Ook in mijn vrije tijd houd ik ervan om dingen met aandacht te doen en te investeren in de lange termijn. Ik heb bijvoorbeeld nog steeds mijn eerste auto, een Opel Kadett uit 1974. Ik heb die auto eigenhandig uit elkaar gehaald, schroefje voor schroefje, en weer in elkaar gezet en prachtig gespoten. Een juweeltje om naar te kijken. Je kunt natuurlijk ook een mooie auto uit de showroom halen, maar dit is iets bijzonders, iets unieks. En daar houd ik van.’