Annemarie Jorritsma Commissaris bij Wilgenhaege - Wilgenhaege

Annemarie Jorritsma Commissaris bij Wilgenhaege

Heeft u een vraag?
Neem contact op

Annemarie Jorritsma is een bestuurder met een brede ervaring. Ze is fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer en commissaris bij onder meer Wilgenhaege en accountantsbureau PwC. Eerder was ze minister van Economische Zaken en burgemeester van Almere. 

Voor het lidmaatschap van de raad van commissarissen van Wilgenhaege werd Annemarie Jorritsma benaderd door voorzitter Lex Hoogduin. ‘Ik ben een fan van hem, en ik denk dat ik zijn sterke kanten goed kan aanvullen. Lex is een econoom met veel kennis van cijfers en economische processen. Ik heb veel ervaring in het publieke stelsel en ik denk dat ik een goeie sociale antenne heb.’
Vrouwen hebben vaak iets meer empathie dan mannen, aldus Jorritsma. ‘Ze neigen meer naar het sociale. Dat is ook bij vermogensbeheer van groot belang. Als je niet begrijpt wat een ander drijft, dan kun je geen juiste financiële beslissingen nemen.’
Voor het lidmaatschap van de raad van commissarissen van Wilgenhaege werd Annemarie Jorritsma benaderd door voorzitter Lex Hoogduin. ‘Ik ben een fan van hem, en ik denk dat ik zijn sterke kanten goed kan aanvullen. Lex is een econoom met veel kennis van cijfers en economische processen. Ik heb veel ervaring in het publieke stelsel en ik denk dat ik een goeie sociale antenne heb.’
Vrouwen hebben vaak iets meer empathie dan mannen, aldus Jorritsma. ‘Ze neigen meer naar het sociale. Dat is ook bij vermogensbeheer van groot belang. Als je niet begrijpt wat een ander drijft, dan kun je geen juiste financiële beslissingen nemen.’

Toezicht

Toezicht is een andere relevante factor in het vermogensbeheer, aldus Jorritsma. ‘Daar heb ik als minister veel mee te maken gehad, en uiteraard ook als commissaris bij PwC. Toezichthouders kijken kritisch naar financiële dienstverlening, ook naar Wilgenhaege, en op zich is dat toe te juichen. De cijfers en de bedrijfsvoering moeten kloppen, dat wekt vertrouwen en dat is van belang voor de klant.’
‘Het klimaat is wel heel kritisch.  Het is niet de bedoeling dat bedrijven als Wilgenhaege niet kunnen doen waar ze goed in zijn. Ik lever graag een bijdrage aan het vertrouwen bij de toezichthouders dat goed toezicht kan samengaan met vrijheid en ondernemerschap.’

Minder aanbieders

Een ander punt van aandacht is de consolidatieslag die gaande is in de financiële wereld. ‘Ook in de wereld van het vermogensbeheer daalt het aantal aanbieders, en dat moet je niet willen. Want als je uit maar een handvol bedrijven kunt kiezen, weet je één ding zeker: dan betaal je als klant de hoofdprijs. Daarom ben ik blij met een vermogensbeheerder als Wilgenhaege; een bedrijf dat zijn eigen koers vaart.’

Toezicht

Toezicht is een andere relevante factor in het vermogensbeheer, aldus Jorritsma. ‘Daar heb ik als minister veel mee te maken gehad, en uiteraard ook als commissaris bij PwC. Toezichthouders kijken kritisch naar financiële dienstverlening, ook naar Wilgenhaege, en op zich is dat toe te juichen. De cijfers en de bedrijfsvoering moeten kloppen, dat wekt vertrouwen en dat is van belang voor de klant.’

 ‘Het klimaat is wel heel kritisch.  Het is niet de bedoeling dat bedrijven als Wilgenhaege niet kunnen doen waar ze goed in zijn. Ik lever graag een bijdrage aan het vertrouwen bij de toezichthouders dat goed toezicht kan samengaan met vrijheid en ondernemerschap.’

Minder aanbieders

Een ander punt van aandacht is de consolidatieslag die gaande is in de financiële wereld. ‘Ook in de wereld van het vermogensbeheer daalt het aantal aanbieders, en dat moet je niet willen. Want als je uit maar een handvol bedrijven kunt kiezen, weet je één ding zeker: dan betaal je als klant de hoofdprijs. Daarom ben ik blij met een vermogensbeheerder als Wilgenhaege; een bedrijf dat zijn eigen koers vaart.’

Toezicht

Toezicht is een andere relevante factor in het vermogensbeheer, aldus Jorritsma. ‘Daar heb ik als minister veel mee te maken gehad, en uiteraard ook als commissaris bij PwC. Toezichthouders kijken kritisch naar financiële dienstverlening, ook naar Wilgenhaege, en op zich is dat toe te juichen. De cijfers en de bedrijfsvoering moeten kloppen, dat wekt vertrouwen en dat is van belang voor de klant.’

 ‘Het klimaat is wel heel kritisch.  Het is niet de bedoeling dat bedrijven als Wilgenhaege niet kunnen doen waar ze goed in zijn. Ik lever graag een bijdrage aan het vertrouwen bij de toezichthouders dat goed toezicht kan samengaan met vrijheid en ondernemerschap.’

Minder aanbieders

Een ander punt van aandacht is de consolidatieslag die gaande is in de financiële wereld. ‘Ook in de wereld van het vermogensbeheer daalt het aantal aanbieders, en dat moet je niet willen. Want als je uit maar een handvol bedrijven kunt kiezen, weet je één ding zeker: dan betaal je als klant de hoofdprijs. Daarom ben ik blij met een vermogensbeheerder als Wilgenhaege; een bedrijf dat zijn eigen koers vaart.’

Op de ski’s

Als Jorritsma niet aan het werk is, in de winter althans, staat ze graag op de ski’s. ‘Dat kan nu even niet vanwege corona, maar ik hoop dat het snel weer mogelijk is. Ik ski al mijn hele leven, en ik heb daar veel plezier van. Als je skiet, heb je geen tijd om ergens anders aan te denken. Dan kun je je nergens zorgen over maken. Dan is je hoofd leeg. Je moet wel, want anders maak je een buiteling. Heerlijk vind ik dat.’

Op de ski’s

Als Jorritsma niet aan het werk is, in de winter althans, staat ze graag op de ski’s. ‘Dat kan nu even niet vanwege corona, maar ik hoop dat het snel weer mogelijk is. Ik ski al mijn hele leven, en ik heb daar veel plezier van. Als je skiet, heb je geen tijd om ergens anders aan te denken. Dan kun je je nergens zorgen over maken. Dan is je hoofd leeg. Je moet wel, want anders maak je een buiteling. Heerlijk vind ik dat.’

Op de ski’s

Als Jorritsma niet aan het werk is, in de winter althans, staat ze graag op de ski’s. ‘Dat kan nu even niet vanwege corona, maar ik hoop dat het snel weer mogelijk is. Ik ski al mijn hele leven, en ik heb daar veel plezier van. Als je skiet, heb je geen tijd om ergens anders aan te denken. Dan kun je je nergens zorgen over maken. Dan is je hoofd leeg. Je moet wel, want anders maak je een buiteling. Heerlijk vind ik dat.’