Welk beleggingsbeleid past bij u? - Wilgenhaege

Welk beleggingsbeleid past bij u?

Heeft u een vraag?
Neem contact op

Inschrijving op nieuw beleggingsproduct vanaf 22 augustus

Al bijna 30 jaar is Wilgenhaege actief als vermogensbeheerder. Het palet aan beleggings- en investeringsmogelijkheden bij Wilgenhaege is gedurende deze decennia sterk uitgebreid, maar de dienstverlening vermogensbeheer vormt nog steeds de rode draad. Een dienstverlening waarbij de ingrediënten communicatie, zorgdragen voor continuïteit en kennis van zaken samenkomen.

Wat maakt de vermogensbeheerdienstverlening van Wilgenhaege uniek? Waarom maken beleggers een start bij Wilgenhaege? Migchel Dirksen, directeur Wilgenhaege Capital Markets, onderschrijft het belang van heldere communicatie en zorgdragen voor continuïteit, maar haalt daarnaast met name het beleggingsbeleid aan als onderscheidend vermogen van Wilgenhaege.

Migchel Dirksen:

”Het spreekt voor zich dat er een goede klik moet zijn tussen onze accountmanagers en hun cliënten. Afspraken maken en nakomen is een vanzelfsprekendheid. Dat vertrouwen en die band moeten tijdens de samenwerking verder groeien, daarnaast speelt bij de keuze van een beheerder natuurlijk ook sterk dat er een beleggingsbeleid is dat aanspreekt. Ons beleggingsbeleid is gebaseerd op rechtstreekse beleggingen in aandelen en of obligaties. Geen beleggingsfondsen, geen ‘eigen’ producten. Dit beleggingsbeleid voeren we al bijna 20 jaar en daar hebben we een uitstekende trackrecord mee opgebouwd.”

In de markt zie je de trend dat er juist wel gekozen wordt voor beleggingsfondsen, mandaatfondsen en indexbeleggingen. Waarom gaat Wilgenhaege daar niet in mee?

Migchel: “De overeenkomst die wij hebben met beleggingsfondsen is dat wij ook een degelijke, brede spreiding voorstaan binnen onze beleggingsportefeuilles. Een aandelenportefeuille bestaat bij ons doorgaans uit zo’n 25 tot 30 aandelen. De aandelen waarin wij beleggen zijn door onze researchafdeling grondig geanalyseerd. Dus echt bewuste, fundamentele keuzes met vaak een langetermijnvisie. En daarin wijken we dus weer af van de meeste beleggingsfondsen die toch grotendeels kopieën vormen van een index.”

“Overigens nemen wij ook, maar dan wel beperkt, indexbeleggingen op in de beheerportefeuilles. Deze beleggingsinstrumenten gebruiken we niet als basis, maar juist om accenten te leggen. Dat kan bijvoorbeeld zijn om een bepaalde sector of regio of een bepaald thema te benadrukken. Nogmaals de basis, het fundament van onze portefeuilles bestaat uit rechtstreekse beleggingen in aandelen en of obligaties.”

De opzet van het beleid is duidelijk. Uiteindelijk ga je natuurlijk beleggen voor het rendement. Hoe rendeert het beleid van Wilgenhaege?

Migchel: “Een dienstverlening verkopen op rendement is altijd moeilijk; maar ik denk dat we een goede beurt maken. Onze netto rendementen van de verschillende risicoprofielen staan op onze website; ik nodig iedereen uit om die te vergelijken met de eigen beleggingsrendementen of de rendementen van zijn of haar vermogensbeheerder. Nogmaals, ik vind dat een belegger die bij ons een start maakt zich met name comfortabel moet voelen bij ons beleggingsbeleid. Want dit jaar gaat het goed, vorig jaar was het minder en het jaar daarvoor was weer goed. Het is natuurlijk niet langs een liniaal te leggen.”

Wilgenhaege biedt vermogensbeheer aan vanaf €100.000,-. Maak gerust een kennismakingsafspraak met een van onze accountmanagers om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. U kunt Wilgenhaege bereiken op telefoonnummer 023 – 567 99 00 of stuur een bericht aan info@wilgenhaege.nl