Aandelenbeheer - Wilgenhaege

Aandelenbeheer

Heeft u een vraag?
Neem contact op

Alle aandacht naar Europa

We beheren uitsluitend Europese aandelenmandaten; daarin ligt onze kracht. En daar houden we het bij. Vanuit de overtuiging dat ‘groter’ niet altijd ‘beter’ is, worden we liever met een ‘boutique’ vergeleken dan met een warenhuis. Het past in ons streven naar beheerste en gecontroleerde groei. Voor onze klanten, maar ook voor onszelf. Is Europa dan niet te beperkt? Integendeel. Veel grote Europese bedrijven zijn wereldspelers en in talloze landen actief.

Zo selecteren wij de winnaars.

Beperking’ is relatief; binnen Europa hebben we de keuze uit 10.000 beursgenoteerde bedrijven. Twintig tot dertig daarvan belanden in onze portefeuilles.

Hoe doen we dat?

  • Alleen ondernemingen met een handelsvolume van tien miljoen euro per dag of meer;
  • ‘Top down’ benadering van sectoren;
  • ‘Bottom-up’ benadering van aandelen;
  • Fundamentele analyse;
  • Eigen research;
  • Ook investment managers doen research;
  • Uiteindelijke strategische en tactische allocatie door Investment Commitee;
  • Selectie op basis van unanieme beslissing.

We geloven in ‘buy and hold’ maar blijven de bedrijven in onze portefeuilles zeer nauwgezet volgen. We maken een beperkt aantal mutaties per jaar en dat doen we uit volle overtuiging.

Onze benchmark is de Stoxx600 Total Return Index en deze proberen we royaal te verslaan. Daarbij proberen we de risico’s beperkt te houden. Aandelen uit onze portefeuilles zijn nooit beleend.

Wilt u een adviseur spreken?

We maken graag vrijblijvend kennis.

Een heldere filosofie.

Je hoeft geen ziener te zijn om de grote ontwikkelingen te herkennen. De toename van de bevolking en de welvaart. De verstedelijking, de vergrijzing en de vergroening. Daarbinnen gaan we op zoek naar ondernemingen met een sterk ontwikkeld toekomstperspectief die desondanks te laag zijn gewaardeerd. We zijn uitgesproken ‘stock pickers’. We kijken naar de positie in de markt, de kwaliteit van het management, de potentie van het business model en natuurlijk naar de financiële positie.

We denken en kijken ‘door de hele cyclus heen’, inclusief de ups en downs in de markt – we beleggen immers met een lange horizon. We worden gedreven door de vraag ‘waardoor’ rendementen gaan ontstaan en nemen daar alle mogelijke aspecten in mee. Zelfs ons Fingerspitzengefühl, want onze ervaring helpt ons niet alleen de verwachtingen van onze beslissingen in te schatten. Maar juist ook het onverwachte te beheersen.

*Deze informatie is uitsluitend bestemd voor institutionele- en professionele beleggers.

Stel uw vraag: