Double Dutch 21% - Wilgenhaege

Inschrijving op Double Dutch 21%* geopend

Heeft u een vraag?
Neem contact op
06_06_AFM_risico_indicator_print

Inschrijving op Double Dutch 21%* geopend

De inschrijving op het nieuwe beleggingsproduct Double Dutch 21%*, met als onderliggende waarden de aandelen ASML Holding en NN Group, is geopend. Schrijf in voor vrijdag 27 mei 2022 15.00 uur. Er geldt een minimale inleg van 10.000 euro.

Hoe werkt Double Dutch 21%?

Double Dutch 21% wordt uitgegeven door Société Générale S.A. (Société Générale) en heeft een looptijd van maximaal vijf jaar. Double Dutch 21% wordt vervroegd afgelost op het moment dat op één van de vijf, jaarlijkse peildata beide aandelen (ASML en NN) op of boven de Startwaarden staan. U krijgt dan 100% van uw nominale inleg terug én een rente-uitkering. Die kan 21%, 42%, 63%, 84% of 105% zijn. Indien een of beide aandelen ASML en NN onder de Startwaarden noteren zijn er verschillende scenario’s. De scenario’s met concrete voorbeelden staan beschreven in de brochure.

Wilt u de informatie liever per e-mail toegestuurd krijgen?

Wat maakt Double Dutch 21%* interessant voor u?

  • Double Dutch 21% geeft kans op een aantrekkelijke rente-uitkering

  • Double Dutch 21% heeft een looptijd van minimaal één tot maximaal vijf jaar

  • Double Dutch 21% is tussentijds verhandelbaar

*Double Dutch 21% is een beleggingsproduct. Dit beleggingsproduct wordt verkocht op basis van Execution Only. Alle kenmerken en eventuele risico’s staan beschreven in de brochure en het prospectus, hieronder te downloaden.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk hier de brochure

Wilt u de brochure liever per e-mail of per post ontvangen?

Inschrijven?

U kunt inschrijven tot uiterlijk vrijdag 27 mei 2022 15.00 uur. Inschrijven kan uitsluitend via Wilgenhaege Capital Markets B.V. door op de button “Inschrijven” te klikken. U vult uw gegevens in en wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om de benodigde documenten met u in te vullen.

Dit beleggingsproduct wordt verkocht op basis van Execution Only. Voordat u tot een belegging overgaat, dient u zelf na te gaan of uw beleggingsprofiel aansluit bij de kernmerken van het product of eventueel uw eigen adviseur te raadplegen.

Interview met beleggingsexpert Tjerk Smelt

Wat zijn de toegevoegde waarden van de beleggingsproducten van Wilgenhaege, zijn ze wel verhandelbaar en is zo’n hoge rente wel realistisch? Dat willen we u graag toelichten. Lees het interview met beleggingsexpert Tjerk Smelt.

‘Gestructureerde Beleggingsproducten in elke beleggingsportefeuille!’

Bij beleggen is de trend diversificatie; gestructureerde beleggingsproducten passen volgens Tjerk Smelt,
directeur bij Wilgenhaege Capital Markets, zeker in dat plaatje.

Wilgenhaege geeft regelmatig gestructureerde beleggingsproducten uit, maar wat is een gestructureerd beleggingsproduct precies?
Kort gezegd, het zijn beleggingsproducten waarvan de werking van tevoren vastligt. Met de werking bedoel ik natuurlijk niet het uiteindelijke rendement, want dat kan helaas niet gegarandeerd worden, maar wel op welke wijze er rendement kan komen, wat de risico’s zijn, of er een bepaalde mate van bescherming in opgenomen is en de looptijd. Dat laatste is bijvoorbeeld een belangrijk verschil in de vergelijking tot beleggingsfondsen; een gestructureerd beleggingsproduct kent een looptijd, meestal maximaal 5 jaar.

 

Voor de crisis van 2008/2009 zag je deze producten bij meer banken en beheerders. Waarom gaan jullie door terwijl andere partijen gestopt zijn?
Inderdaad zag je deze producten heel veel in de periode 2002 tot eind 2008. In de financiële crisis die daarop volgde stopte een groot aantal beheerders en banken met de uitgifte. De producten worden meestal uitgegeven door banken en die zaten in het verdomhoekje. Daarnaast is de rente een belangrijk component. Hoe lager de rente, hoe moeilijker om een dergelijk product te bouwen. En als derde reden noem ik de wet en regelgeving. Voor de crisis werden de producten gelanceerd aan de hand van een folder, mooie kleuren en slogans. De informatieverschaffing moet nu veel uitgebreider, niet alleen wijzen op de kansen, maar ook duidelijk maken wat de risico’s kunnen zijn.

Nog steeds worden er significante bedragen in gestructureerde beleggingsproducten geïnvesteerd, ook bij de bekende groot- en effectenbanken, maar dan vrijwel alleen voor de zeer welgestelden of grotere institutionele partijen en stichtingen. Wij zijn doorgegaan voor alle soorten beleggers en hebben nu dus een unieke positie.

 

De rente die bij een aantal van jullie producten staat, lijkt onwerkelijk hoog; hoe werkt dat? Betekent dat niet ook een torenhoog risico?
Het aantrekkelijke van deze producten is vaak de mogelijkheid op een hoge rente-uitkering. Die rente is wel in de meeste gevallen voorwaardelijk; dus zeker niet gegarandeerd. Bijvoorbeeld alleen wanneer op een bepaalde datum, zeg over een jaar, de koers van de onderliggende waarden, bijvoorbeeld 2 aandelen, gelijk of hoger staat aan de startkoers.

 

Hoe hebben de gestructureerde beleggingsproducten het gedaan in de Corona-dip?
De markt is zeer hectisch geweest en daar hebben gestructureerde beleggingsproducten ook onder geleden. Wanneer een product gebaseerd is op een index of aandeel dat hard is gedaald, daalt het gestructureerde beleggingsproduct vaak ook.

Het voordeel van gestructureerde beleggingsproducten ten opzichte van een aandeel of index is echter dat er vaak een bepaalde mate van bescherming in zit. Bijvoorbeeld dat de markt tot wel 30% mag dalen, tussentijds of op de einddatum, om toch de inleg terug te ontvangen.

Ook in de dip van de markt zijn wij doorgegaan met de uitgifte van producten. En dat zie je dan ook direct terug in de mogelijke rente-uitkering. Hoe hectischer, hoe volatieler de markt, hoe mooier de rentecoupon op het product kan uitpakken.

 

Wat zie je nu in de markt?

Een aantal verschillende ontwikkelingen. In de eerste plaats zie je dat er een verschuiving plaatsvindt van de standaard beleggingsportefeuilles, de standaard profielen van 1 tot en met 5, dus een deel aandelen en een deel obligaties, naar de toevoeging van meer alternatieven. Zowel aan de aandelen- als aan de obligatiekant. Simpelweg omdat de rente extreem laag of zelfs negatief is en omdat de aandelenmarkt niet altijd datgene brengt dat men zoekt. Alternatieven zoals bijvoorbeeld gestructureerde beleggingsproducten kunnen dan een uitkomst zijn.

Een andere reden is diversificatie. Dus niet allemaal beleggingen die met het datzelfde beurssentiment meegaan. Voeg alternatieve beleggingen, zoals beleggingen buiten de beurs om en gestructureerde beleggingsproducten, toe aan de klassieke profielportefeuille en je creëert veel meer stabiliteit.

 

Laatste vraag: wat is de gouden tip bij jullie beleggingsproducten?
Een tip over een mooie belegging geef ik niet. Zo’n tip heeft vaak een heel beperkte houdbaarheid. Wij geven overigens de beleggingsproducten uit op basis van execution only. Dat houdt in dat wij graag alle informatie verstrekken, maar dat de belegger zelf beslist.

Maar een logische tip is natuurlijk dat je je moet gaan inlezen. Vaak weten beleggers bijvoorbeeld wel dat gestructureerde beleggingsproducten een maximale looptijd hebben, maar niet dat deze ook dagelijks verhandelbaar zijn. En nogmaals, het mooie van gestructureerde beleggingsproducten is dat “het is wat het is”; het staat allemaal uitvoerig beschreven in de brochure.

Daarnaast is mijn tip dat enkel een gestandaardiseerde beleggingsportefeuille aanhouden niet helemaal meer aansluit bij de huidige markt. Pas alsjeblieft diversificatie toe in de beleggingsportefeuille. Dus naast aandelen en obligaties ook oog hebben voor bijvoorbeeld gestructureerde beleggingsproducten en private investeringen. En vanzelfsprekend ben ik bereikbaar om over die mogelijkheden te sparren.

 

 

Veelgestelde vragen?

Een gestructureerd product is samengesteld uit verschillende beleggingsinstrumenten. Vaak is het een combinatie van obligaties en opties. Met de optie wordt de kans op een resultaat nagestreefd. Dit resultaat is vaak voorwaardelijk. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat de koers van een bepaald aandeel of de stand van een bepaalde index op of boven een bepaald niveau staat. Doordat het resultaat voorwaardelijk is kan er een relatief hoge beloning tegenover staan.

Gestructureerde producten zijn kant en klare producten. De producten kenmerken zich doordat ze een bepaalde looptijd en specifieke kenmerken hebben die van tevoren 100% bekend zijn. De gestructureerde producten zijn wel dagelijks op continue basis verhandelbaar, maar lenen zich minder voor actieve handel. (zie pagina 4 in de brochure) U kunt de ontwikkelingen van uw beleggingen volgen via onze beveiligde inlogomgeving en via de app.

Gestructureerde producten hebben een bepaalde looptijd en specifieke kenmerken die van tevoren bekend zijn. De gestructureerde producten zijn dagelijks op continue basis verhandelbaar, maar lenen zich minder voor actieve handel. U kunt de ontwikkelingen van uw beleggingen volgen via onze beveiligde inlogomgeving en via de app.

Een gestructureerd product is samengesteld uit verschillende beleggingsinstrumenten. Vaak is het een combinatie van obligaties en opties. Met de optie wordt de kans op een resultaat nagestreefd. Dit resultaat is vaak voorwaardelijk. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat de koers van een bepaald aandeel of de stand van een bepaalde index op of boven een bepaald niveau staat. Doordat het resultaat voorwaardelijk is kan er een relatief hoge beloning tegenover staan.

Gestructureerde producten zijn kant en klare producten. De producten kenmerken zich doordat ze een bepaalde looptijd en specifieke kenmerken hebben die van tevoren 100% bekend zijn. De gestructureerde producten zijn wel dagelijks op continue basis verhandelbaar, maar lenen zich minder voor actieve handel. U kunt de ontwikkelingen van uw beleggingen volgen via onze beveiligde inlogomgeving en via de app.

Gestructureerde producten hebben een bepaalde looptijd en specifieke kenmerken die van tevoren bekend zijn. De gestructureerde producten zijn dagelijks op continue basis verhandelbaar, maar lenen zich minder voor actieve handel. U kunt de ontwikkelingen van uw beleggingen volgen via onze beveiligde inlogomgeving en via de app.

Ontvang €200,- korting op de aankoopkosten

Koopt u de Double Dutch 21% en brengt u ons in contact met een kennis of zakenrelatie die ook inschrijft op de Double Dutch 21%, dan ontvangt u een korting van 200,- euro op de aankoopkosten voor elke kennis of zakenrelatie die u heeft aangebracht.

Een nieuwe beleggingsrekening openen bij Wilgenhaege.

Voor het aankopen van de beleggingsproducten via Wilgenhaege dient er op uw naam of op naam van uw onderneming een beleggingsrekening geopend te worden bij Binck Bank. De aanvraag van deze rekening loopt via Wilgenhaege.

Inschrijven?

Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om de benodigde documenten met u in te vullen.

Heeft u nog vragen?

Stel hier uw vraag. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Ik ontvang graag de brochure per e-mail of per post

Het aandeel ASML Holding

ASML ontwerpt en produceert lithografie systemen die gebruikt worden in het productieproces van microchips (chips). Een chip is een stukje silicium waarop een grote hoeveelheid heel kleine elektronische schakelingen (transistors) zitten. Lithografie is een cruciale stap in het productieproces omdat het bepaalt hoe klein de transistors op een chip kunnen zijn. Hoe kleiner ze zijn, des te meer er op een chip passen. Dat maakt chips (en daarmee ook smartphones en andere apparaten) kleiner, sneller en zuiniger. ASML verkoopt deze systemen aan chipproducenten zoals Intel, Samsung en TSMC. ASML is in 1984 opgericht uit een joint venture tussen Philips en ASM International. In 1995 werd ASML naar de beurs gebracht. Sinds 2002 is ASML wereldwijd marktleider in lithografie. Deze marktpositie is sindsdien verder uitgebreid met de ontwikkeling van nieuwe lithografie machines. In de meest geavanceerde machines (EUV extreme ultraviolet) heeft ASML een marktaandeel van 100%, terwijl de nieuwste generatie (High NA) in 2024-2025 zal worden geleverd bij de eerste groep klanten. Deze laatste machines zullen 300 miljoen per stuk kosten. In september 2021 heeft ASML een investor day gehouden. Tijdens dit event hebben ze nieuwe lange termijn doelstellingen afgegeven. In 2025 willen ze een omzet van 24-30 miljard halen met een brutomarge tussen 54-56%. Tevens hebben ze aangegeven dat ze verwachten dat de jaarlijkse omzetgroei in de periode 2020-2030 ongeveer 11% zal zijn. ASML behaalde in 2020 een omzet van 14 miljard en in 2021 van 18,6 miljard en voor 2022 wordt een omzetgroei van 20% verwacht. Belangrijke groeidrivers zijn seculaire trends zoals cloud computing, 5G, kunstmatige intelligentie, internet of things en het gebruik van data (analyse). Daarnaast profiteert ASML van de chiptekorten als gevolg van Covid 19 uitbraak in combinatie met onder investeringen in de markt. Ook profiteert ASML van de huidige geopolitieke spanningen met als gevolg dat diverse regio’s minder afhankelijk willen zijn van andere regio’s op het gebied van chips.

Bron: jaarverslag 2021 en website ASML

ASML ontwerpt en produceert lithografie systemen die gebruikt worden in het productieproces van microchips (chips). Een chip is een stukje silicium waarop een grote hoeveelheid heel kleine elektronische schakelingen (transistors) zitten. Lithografie is een cruciale stap in het productieproces omdat het bepaalt hoe klein de transistors op een chip kunnen zijn. Hoe kleiner ze zijn, des te meer er op een chip passen. Dat maakt chips (en daarmee ook smartphones en andere apparaten) kleiner, sneller en zuiniger. ASML verkoopt deze systemen aan chipproducenten zoals Intel, Samsung en TSMC.

ASML is in 1984 opgericht uit een joint venture tussen Philips en ASM International. In 1995 werd ASML naar de beurs gebracht. Sinds 2002 is ASML wereldwijd marktleider in lithografie. Deze marktpositie is sindsdien verder uitgebreid met de ontwikkeling van nieuwe lithografie machines. In de meest geavanceerde machines (EUV extreme ultraviolet) heeft ASML een marktaandeel van 100%, terwijl de nieuwste generatie (High NA) in 2024- 2025 zal worden geleverd bij de eerste groep klanten. Deze laatste machines kosten 300 miljoen euro per stuk.

In september 2021 heeft ASML een investor day gehouden. Tijdens dit event hebben ze nieuwe lange termijn doelstellingen afgegeven. In 2025 willen ze een omzet van 24-30 miljard halen met een brutomarge tussen 54- 56%. Tevens verwacht ASML dat de jaarlijkse omzetgroei in de periode 2020-2030 ongeveer 11% zal zijn. ASML behaalde in 2020 een omzet van 14 miljard en in 2021 van 18,6 miljard en voor 2022 wordt een omzetgroei van 20% verwacht. Belangrijke groeidrivers zijn seculaire trends zoals cloud computing, 5G, kunstmatige intelligentie, internet of things en het gebruik van data (analyse). Daarnaast profiteert ASML van de chiptekorten als gevolg van de Covid-19 uitbraak, in combinatie met onderinvesteringen in de markt. Ook profiteert ASML van de huidige geopolitieke spanningen met als gevolg dat diverse regio’s minder afhankelijk willen zijn van andere regio’s op het gebied van chips.

Bron: jaarverslag 2021 en website ASML.

NN Group is een internationale financiële dienstverlener, actief in 19 landen, die producten en diensten aanbiedt op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankactiviteiten aan 18 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Europa en Japan.

NN Group is in 1845 opgericht en in 2011 is NN afgesplitst van ING-groep. In 2017 nam NN Group Delta Lloyd over en zijn de activiteiten in Nederland en België samengegaan. NN Group is met de merken Nationale-Nederlanden, ABN AMRO verzekeringen, Movir, AZL, BeFrank en OHRA actief. Het hoofdkantoor van NN Group is gevestigd in Den Haag.

NN verkoopt zowel schadeverzekeringsproducten als levensverzekeringen/pensioenen. Het bedrijfsmodel van een verzekeraar is het innen van verzekeringspremies. Deze premies worden belegd. Bij schade, of als iemand met pensioen gaat, keert de verzekeraar uit. De kunst voor een verzekeraar is om de uitkering/schadekans goed in te schatten en beleggingsrendementen te halen die hoger zijn dan de risico vrije rente. NN is met name actief als levensverzekeraar en in mindere mate als schadeverzekeraar. In 2020 heeft het management doelstellingen voor 2023 afgegeven. Het doel is om in 2023 1,5 miljard aan operating capital te generen. Daarnaast streven ze naar een progressief dividendbeleid aangevuld met een jaarlijkse aandelen inkoopprogramma van minimaal 250 miljoen. Groeipijlers voor NN zijn o.a. de aanpassing van de pensioenwet, waarbij steeds meer wordt belegd conform beschikbare premieregeling, en groei in centraal Europa waar de verzekeringsmarkt door toenemende welvaart een groeimarkt is.

Het onderliggend bedrijfsresultaat bedroeg in 2021 2,036 miljard euro. Ongeveer 64% van het bedrijfsresultaat werd in Nederland gerealiseerd, waarvan ruim 75% uit levensverzekeringen en 25% uit schadeverzekeringen. 15% van het bedrijfsresultaat kwam uit Europese verzekeringen, 13% uit levensverzekeringen in Japan, 9% uit Asset Management, 6% uit banking en het restant is overig. De asset managementactiviteiten zijn per 10 april 2022 verkocht aan Goldman. NN is marktleider in Nederland op het gebied van de collectieve pensioenmarkt (40%), levensverzekeringen (20%), arbeidsongeschiktheid en ongevallenverzekeringen (32%) en nr. 2 op het gebied van inboedelverzekering (25%). NN is een top 3 speler in Centraal- en Oost-Europa. Sinds 2 juli 2014 is het nieuwe bedrijf NN Group N.V. beursgenoteerd aan Euronext in Amsterdam.

Bron: jaarverslag 2021 en website NN Group

Belangrijke informatie

*Double Dutch 21% is een beleggingsproduct met een hoog risico. U dient het prospectus goed te lezen om de potentiële risico’s en voordelen in verband met de beslissing om in dit beleggingsproduct te beleggen volledig te begrijpen. De goedkeuring van het prospectus door de bevoegde autoriteit is geen aanprijzing van het aangeboden beleggingsproduct. De waarde van Double Dutch 21% kan fluctueren. U dient uw beslissing om te beleggen in Double Dutch 21% uitsluitend te nemen op basis van het prospectus, de supplementen bij het prospectus en de definitieve voorwaarden (Final Terms) van Double Dutch 21%. Deze documenten zijn beschikbaar op deze landingspage.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. U kunt uw volledige inleg verliezen.

Wilgenhaege Capital Markets B.V. staat geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam en beschikt over een vergunning op grond van artikel 2:96 Wet op het financieel toezicht.