Al meer dan 20 jaar succesvolle beleggingsproducten - Wilgenhaege

Al meer dan 20 jaar succesvolle beleggingsproducten

Heeft u een vraag?
Neem contact op

Inschrijving op nieuw beleggingsproduct vanaf 22 augustus

Sinds begin deze eeuw geeft Wilgenhaege gestructureerde beleggingsproducten uit. Kortlopende beleggingsproducten die aansluiten bij de marktomstandigheden van dat moment. Het team van analisten van Wilgenhaege houdt doorlopend een breed pallet aan aandelen onder de loep en beslist bij elk product opnieuw op welke aandelen of welke aandelenindex het beleggingsproduct gebaseerd wordt.

Het soort beleggingsproduct dat de laatste 10 jaar het populairst is, is de zogenaamde autocallable. De autocallable is een beleggingsproduct dat automatisch stopt en een hoge rente uitkeert als de koersen van de onderliggende waarden (de aandelen of aandelenindex) op een jaarlijkse peildatum op het zelfde niveau of hoger staan als de start.

Tjerk Smelt,

”commercieel directeur bij Wilgenhaege: “Eigenlijk heel eenvoudig, neem nou het beleggingsproduct dat we nu aan het plaatsen zijn, LVMH-Nestlé. Op 23 februari worden de startkoersen bepaald van deze 2 aandelen. Na een jaar wordt er gekeken of beide aandelen op hetzelfde niveau of hoger staan. Is dat het geval dan stopt het beleggingsproduct, dan krijg je je nominale inleg terug plus een heel aantrekkelijke rente.

Wanneer we de lijst van afgelopen en lopende beleggingsproducten op de website bestuderen is de conclusie dat de meeste beleggingsproducten na 1 of 2 jaar aflopen. Sommige producten lopen wel 4 of 5 jaar en incidenteel wordt niet het gewenste rendement behaald.

Tjerk Smelt: “De selectie van de onderliggende aandelen gaat niet over 1 nacht ijs. Ons analistenteam onderzoekt en vergelijkt de aandelen zeer uitvoerig en pas als er echt draagvlak is wordt er een beleggingsproduct gemaakt. Ik ben zeker erg trots op de prestatie van onze analisten; per saldo gewoon een erg goed resultaat. Maar het blijft natuurlijk ook beleggen en daar horen van tijd tot tijd helaas ook teleurstellingen bij. Het kenmerk van onze beleggingsproducten is dat de onderliggende waarden gedurende de looptijd vastliggen; dus gedurende de looptijd van het beleggingsproduct worden er geen transacties binnen het beleggingsproduct verricht op basis van voortschrijdend inzicht. En de markt kan nu eenmaal veranderen; denk bijvoorbeeld aan veranderende omstandigheden door Corona of door een oorlog.”

De beurs behaalt momenteel recordniveaus, is het nog wel verstandig om in te stappen?

Tjerk Smelt: “De beurs is de laatste weken inderdaad goed aangetrokken. Daarbij kan gesteld worden dat dat een weergave is van de huidige stand van zaken. Oftewel een gezonde waardering. Nogmaals, de aandelen die wij selecteren voor een beleggingsproduct worden beoordeeld op de toekomstverwachtingen. Het vertrouwen in deze aandelen is er. En natuurlijk kan het zijn dat de doelstellingen niet het eerste of het tweede jaar behaald worden, maar het mooie aan het product dat we nu uitgeven, gebaseerd op LVMH en Nestlé, is dat de koersen van beide aandelen op een jaarlijkse peildatum alleen gelijk of licht hoger hoeven te zijn. Immers, dan ontvang je al een hele mooie rente!”

Belangrijke informatie

* LVMH-Nestlé 17,4% is een beleggingsproduct met een hoog risico. U dient het prospectus goed te lezen om de potentiële risico’s en voordelen in verband met de beslissing om in dit beleggingsproduct te beleggen volledig te begrijpen. De goedkeuring van het prospectus door de bevoegde autoriteit is geen aanprijzing van het aangeboden beleggingsproduct. De waarde van LVMH-Nestlé 17,4% kan fluctueren. U dient uw beslissing om te beleggen in LVMH-Nestlé 17,4% uitsluitend te nemen op basis van het prospectus, de supplementen bij het prospectus, het essentiële informatiedocument en de definitieve voorwaarden (Final Terms) van LVMH-Nestlé 17,4%. Deze documenten zijn beschikbaar op deze pagina.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. U kunt uw volledige inleg verliezen.